Велико коло и пријатељи

21. новембар 2021. г. у 09:41 ч 832 pregleda

ВЕЛИКО КОЛО И ПРИЈАТЕЉИ
у недељу 28. новембра 2021. године

Гости: КУД "Хајдук Станко" из Шапца 

     КУД "Слобода" из РуменкеОве године концерт "Велико коло и пријатељи" одржао се у нешто измењеним условима за разлику од претходних година. Услед епидемије корона вируса дошло је до промена у датуму одржавања фестивала, броја учесника, локације и начин приказивања публици. И ове године недостајали су нам излагачи меда, вина, ракије, ручних радова, старих заната који су нас сваке године пратили и били уз наш програм.

Удружење „Велико коло“ је 24.10.2021. године на позорници Гимназије “Лаза Костић” у Новом Саду снимило концерт "Велико коло и пријатељи“. Учествовали су играчи из КУД-а „Хајдук Станко“ из Шапца, КУД-а „Слобода“ из Руменке и Удружења „Велико коло“.

Учесници су били деца млађег и старијег школског узраста као и старији ветерански састави.
 Најмлађи играчи су се представили са сплетом песама и игара из Србије и из Војводине, а они мало старији са кореографијама:
- Влашке игре
- Сплет песама и игара из Баната
- Циганским играма
- Сплет песама и игара из Пирота
- Сплет песама и игара из Груже
- Сплет песама и игара из Кумановског поља
- Сплет песама и игара из Црне Траве
- Сплет песама и игара из Шумадије
...

Публика ће програм моћи да прати преко нашег YouTube канала Удружење “Велико коло” и на Facebook страници Удружење Велико коло у недељу 28.11.2021. године у 12.00.

Одржавање концерта "Велико коло и пријатељи" је од великог значаја за Град Нови Сад, за промовисање рада и достигнућа младих и својеврстан подстицај за даље бављење уметничким стваралаштвом. Концерт представља јединствени доживљај за посетиоце кроз који се остварују жеље за упознавањем наше културе, за дружењем, непосредним учешћем и забавом. Манифестација се одржава једном годишње и има значајан утицај на креирање имиџа Града.

Концерт "Велико коло и пријатељи" подржала је ГУ за културу, којима се овом приликом и захваљујемо.

ЛИНК НА КОМ СЕ МОЖЕ ПОГЛЕДАТИ КОНЦЕРТ:
https://youtu.be/kDPMj2T-_ew

© 2015 Фолклорно удружење „Велико коло“. Сва права задржана.