ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

20. децембар 2021. г. у 09:02 ч 2732 pregleda


Удружење “Велико коло” са својим члановима вредно ради у току године, увежбава нове кораке, нове песме, нове кореографије.  Сви наступи у току тог припремног периода добра су генерална проба за приказ уложеног труда.


Коначан приказ уложеног труда и рада у току године за једно фолклорно друштво је његов Годишњи концерт. На том концерту све групе показују оно што су савладале и научиле. Све се припрема да се то покаже у најбољем светлу пред мамама, татама, бакама, декама, теткама, комшијама итд.


И ове као и прошле године смо одлучили  да Годишњи концерт одржимо у просторијама Удружења, где се иначе свакодневно одржавају пробе. На тај начин смо испоштовали  мере кризног штаба у вези са Корона вирусом и нашу публику.


На Годишњем концерту под називом “Ај весели се кућни домаћине”  представиле су се све наше групе. Најмлађа гупа деце, школа фолклора, дечији састави, препремни и извођачки састав, и млађи ветерани  су одиграли кореографије испред камере, са истим жаром као да су играли испред пуне позоришне сале. 


Нека деца су први пут обукла ношњу и заиграла. Родитељи, баке, деке, поштоваоци фолклора иако нису могли да присуствују извођењу уживо, моћи ће да их виде на нашим он лајн каналима.


Емитовање Годишњег концерта Удружења “Велико коло” под називом “Ај весели се кућни домаћине” биће 27.12.2021. у 19.00 на Youtube каналу и  Facebook страници  Удружења “Велико коло”. 


Концерт ће отоворити извођачки састав са играма из Гњилана  “Ај весели се кућни домаћине”!


Искористили би ову прилику да се захвалимо  Градској управи за културу града Новог Сада, која је као и претходних година подржала реализацију нашег концерта.

ЛИНК:
https://www.youtube.com/watch?v=K3eMu1i2c_8© 2015 Фолклорно удружење „Велико коло“. Сва права задржана.