Годишњи концерт "Запевајмо, заиграјмо"

20. децембар 2017. г. у 10:00 ч 1028 pregleda

Удружење  „Велико коло“ из Ветерника је јуче  (недеља 17.12.2017. године) у 19 часова одржало свој Годишњи концерт „Заиграјмо, запевајмо“ у препуној сали Српског Народног Позоришта у Новом Саду. На концерту је учествовало преко 500 учесника нашег Културно-уметничког друштва. Концерт је трајао 3 сата.


Годишњи концерт Великог кола се традиционално одржава сваке године у децембру месецу, а јучерашњи концерт под називом „Заиграјмо запевајмо“ крунисао је наш рад након 7 година од оснивања.


Овом приликом желимо да се захвалимо свима који нас подржавају и верују у нас. Заједно са нашим члановима, сарадницима и пријатељима настављамо наш рад и у будућности и трудићемо се да будемо још бољи.


Свака група је на неки начин посебна, зависи и од времена и од година како ће се они опходити према програму који је представљен испред њих као задатак. Они су сада од септембра месеца имали велики задатак да науче кореографије, да науче песме, да то све лепо уклопе са музиком.


Поред већ дуго играних кореографије, удружење је премијерно извело и народне игре из Црноречја, Бачке, Црне траве и са Баније.


Концерту је присуствовао члан Градског већа за културу господин Далибор Рожић, који је рекао: „Удружење „Велико коло“ је познато да је на висини задатка када су у питању организације и манифестације које промовишу традицију, народно стваралаштво, фолклор, али и на висини задатка када је у питању бављење хуманитарним и едукативном радом, са акценотм управо на традиционалне вредсности“.


Посебну захвалност истичемо Градској управи за културу која је финансијски подржала одржавање Годишњег концерта Великог кола.


 


Хвала свима!

© 2015 Фолклорно удружење „Велико коло“. Сва права задржана.